Diana Cotumbeanu – psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu o formare de lunga durata in Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu, cu o practica atat cu adulti cat si cu copii, lucreaza intr-o varianta atat individuala, familie sau cuplu.

Terapia sistemica este o terapie care nu se limiteaza la individ ci merge mai departe de acesta si integreaza individul in grup, fie ca e vorba de cuplu, familie, locul de munca, cercul de prieteni. Cu alte cuvinte individualitatea noastra nu este exclusa, ci devine o resursa la nivelul sitemelor sociale in care fuctionam si care se influenteaza si coexista unul impreuna cu celalalt.
Viziunea terapiei sistemice este una non-patologizanta. Ea nu pune diagostic, ci cauta sa integreze si sa normalizeze mai degraba decat sa eticheteze si sa faca judecati de valoare.
In viziunea sistemica, orice individ reprezinta o resursa in sine, care bine integrat in sistemul din care face parte, face sa isi creasca calitatea vietii, dandu-si sansa sa se dezvolte la potentialul sau maxim.
Relatia este un termen cheie in terapia sistemica: vorbim de relatiile dintre oameni si gradul de implicare si de satisfactie al celor implicati. Calitatea relatiilor este importanta. Pentru ca asta conteaza in terapia sistemica: sa te simti BINE cu tine si cu cei din jurul tau si sa gasesti acest echilibru intre tine si celalalt – ca sa constuim relatii functionale!

Cu alte cuvinte, atunci cand ne simtim bine cu noi si cu ceilalti, atunci suntem capabili sa co-cream, sa fim fericiti si sa ne depasim limitele si sa ne descoperim potentialul.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com