8 Motive pentru care unele femei își aleg partenerii nepotriviți

8 Motive pentru care unele femei își aleg partenerii nepotriviți

Unul dintre lucrurile adesea exprimat de către femeile care și-au ales doar partenerii nepotriviți, este că au renunțat sau urmează să renunțe la găsirea fericirii cu un următor partener. Multe dintre ele spun că văd existența unor trăsături generale în bărbații de care sunt atrase  – ca de exemplu, trăsături narcisiste, faptul că sunt indisponibili din punct de vedere emoțional, sau că le place să dețină controlul, sunt combativi. Adică, într-un fel sau altul, aceste femei nu se simt atrase de „tipul drăguț” .După cum consideră Peg Streep, ceea ce ne îndreaptă către aceste alegeri, ține de experiențele noastre din copilărie cu persoanele apropiate (parinții, de cele mai multe ori), care continuă să aibă influență asupra comportamentelor din prezent, în moduri inconștiente. Iar ca adulți, continuăm să aducem aceste experiențe în relațiile noastre cu partenerul de cuplu.

Despre iubire și relații, învățăm încă din copilărie 

Ca bebeluși și mai apoi copii, tipul de atașament pe care îl formăm cu îngrijitorii noștri principali – cel mai adesea mama noastră – are un impact enorm asupra dezvoltării noastre ulterioare. El ne influențează viziunea noastră despre iubire sau despre a fi într-o relație. Fiecare om învață despre iubire sau despre a fi într-o relație prin interacțiunea sa cu cei apropiați.

Cu o mamă care este atentă și adaptată la nevoile noastre și care ne răspunde în mod consecvent și credibil, prin gesturi și cuvinte, un copil învață că lumea este un loc sigur, cu oameni cărora le pasă de el. Aceste forme de raportare ale mamei către copil sunt internalizate de către acesta, ca modele inconștiente, privind felul în care relațiile funcționează. Ele rămân cu noi și ne vor influența pe parcursul întregii vieți.Cu o mamă care ignoră strigătele sau vocalizările noastre, sau nu face nici un efort să ne aline, să ne calmeze – un copil învață că lumea nu este un loc de încredere și că el este singur, fără suportul celor de lânga el. Așa că, el va învăța să nu își mai caute alinarea de la mamă și astfel, își va închide emoțiile în el insuși pentru a se proteja pe sine. Acest copil crește având toate șansele pentru a fi un adult cu un stil evitant de atașament.

Cu o mamă care uneori este atenta la nevoile copilului, dar alteori nu, modul de a face față a copiilor este la fel de neadaptat, și el va dezvolta un stil de atașament anxios. Adică, deși aceast copil, devenit adult, își dorește o legătură strânsă cu un partener, el este mereu în alertă, deoarece îi este frică de a fi lăsat sau respins de către partener. Acest lucru îl face foarte volatil din punct de vedere emoțional. După cum a spus în poezia sa, Dorothy Law Nolte, “copiii învață ce trăiesc”. Costul de a avansa în viață fără a înțelege influența trecutului asupra noastră Unele dintre aceste femei cred sincer că atunci când vor scăpa de influența zilnică a mamei lor, vor reuși să lase trecutul în urma lor. Ele încearcă să înțeleagă sau să caute o explicație raționala cu privire la tratamentul mamei asupra lor, pentru că ele încă speră că vor obține cumva dragostea mamei lor sau vor pur și simplu să păstreze pacea și să arate “normal”. Altele recunosc că au nevoie de ajutor, merg în terapie și încep procesul de a înțelege a modului în care au fost afectate.  8 motive pentru care o femeie își alege partenerii nepotriviți 

Acestea sunt generalizările pe care Peg Streep le-a enunțat de pe urma interviurilor sale susținute cu femei, precum și de pe urma cercetărilor.

 1. Ea este atrasă de familiarToți oamenii gravitează către situații, relații și persoane care seamănă sau aduc ceva din primele noastre experiențe cu cei apropiați. Și, așa cum arată cercetările, este foarte probabil să creăm legături și să ne căsătorim cu oamenii care ne reamintesc de părinții noștri.
 2. Confundă drama cu pasiunea 

  În cazul acestor femei, ceea ce au învățat despre dragoste în copilărie este că trebuie să o câștige, să lupte pentru ea, și că nu este dată în mod liber. De multe ori dragostea este confundată cu trairea unor sentimente intense, cum ar fi furia sau durerea. Din păcate, este vorba despre trăirea unei stari emoționale intense, dar nesănătoase. A fi pe un roller coaster poate părea interesant, dar nu este echivalentul iubirii sau al devotamentului.

 3. Este orbită de experiența propriei copilării, astfel încat nu poate vedea modul în care a fost tratată 

  De multe ori, aceste femei au fost crescute într-un mediu în care au fost expuse abuzului (fie fizic, verbal, sau emotional), fie intr-un mediu cu un grad crescut de control din partea parintilor, astfel încat au fost nevoite să lupte pentru aprobarea sau grațiile părintelui, acceptând controlul acestora. In acest caz, sunt șanse mari ca atunci când este agresată de către partener nici să nu realizeze acest aspect, sau că renunță tocmai la propriile dorințe și nevoi, din dorința de a ramâne în relație. Din păcate, cu toții avem tendința de a ne normaliza experiențele, uneori în defavoarea noastră personală.

 4. Se grăbește să se învinovățească 

  Setarea implicită pe care a învățat-o în copilărie este de a se autocritica. Acesta este consecința obiceiului de a-și atribui eșecurile sale ca o urmare a defectelor de caracter. Aceasta înseamnă că este mult mai probabil să se învinovățească pe ea decât să vadă partea de responsabilitate a partenerului. Să zicem că te-ai certat cu el și că a devenit foarte ostil: vă grăbiți rapid să vă învinuiți pentru că “ați ales timpul greșit de a vorbi când ați știut că e prea obosit” sau să vă gândiți că “are dreptate cu privire la faptul că sunteți prea supărată și că nu este corect”.

 5. Nu are încredere în percepțiile ei 

  Mamele care controlează, cele combative sau cele cu trăsături narcisice sunt experți în a schimba vina către copiii lor, astfel încat, fetele cărora li s-a spus că sunt “prea sensibile”, nu au încredere în gândurile și sentimentele lor . Aceste femei au fost învățate că gândurile și sentimentele lor nu contează și nu sunt importante. Ele vor avea tendința de a căuta un partener care să le definească ce este real și ce nu este.

 6. Nu vede sursa nevoii ei 

  Cu excepția cazului în care ajunge să recunoască modul în care tiparele trecutului îi animă reacțiile și reactivitatea din prezent, ea va continua să răspundă în moduri nesănătoase în aproape toate relațiile pe care le are, inclusiv cele mai intime. Încă mai caută dragostea pe care a ratat-o ​​chiar la începutul vieții, și, din păcate, este foarte puțin probabil să o recunoască când este la îndemână.

 7. Nu știe cum arată sau cum se simte dragostea 

  Aceasta este, în unele privințe, cea mai mare problemă a tuturor. Dacă ați crescut crezând că dragostea trebuie să fie chinuită, câștigată și vă costă mereu ceva, veți crede că o relație în aceste condiții vă oferă dragoste. În mod similar, dacă ați crescut crezând că dragostea te face întotdeauna vulnerabilă și adesea doare, este mult mai probabil să accepți tratamentul rău al partenerului. Un atașament sigur poate fi câștigat prin colaborarea cu un terapeut sau printr-o relație strânsă cu o persoană sigură emoțional. Cu toții putem revizui definițiile noastre despre dragoste.

 8. Frica de a fi singură 

  În calitate de copii, aceste femei, pot trăi senzația că sunt singurii copii ale căror mame nu le-a iubit suficient, iar acest sentiment de izolare poate fi aproape la fel de dăunător ca lipsa iubirii materne în sine. Deoarece li s-a refuzat validarea și sprijinul matern, ele sunt în căutarea unei alte persoane care să le ofere iubirea pe care nu au primit-o în copilărie. Dar tocmai fiind singură sau neavând o relație satisfăcătoare cu partenerul, pentru ea reprezintă dovada a ceea ce i s-a spus dintotdeauna: că ea nu este demnă de iubire.

Sursa Peg Streep

00

Share this post


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com